Loading

wait a moment

Welke verf moet ik kiezen?

Ben je van plan om je huis te verven, je schutting of bijvoorbeeld je meubels? Dan is het wel zo handig als je goed voorbereid te werk gaat. Dit wil zeggen dat je de juiste spullen en benodigdheden in huis hebt, zoals kwasten maar ook verf! En laat het kiezen van de juiste verf nu net iets zijn waar meerdere mensen moeite mee hebben. Het is namelijk zo makkelijk nog niet om een perfecte kleur te kiezen van een waaier met meer dan 100 tinten. Daarom geven wij je in dit artikel graag een aantal tips, waarmee jij de perfecte verf vindt voor jouw klus!

Het kiezen van een tint

Als je op zoek bent naar verf, is de eerste stap natuurlijk het kiezen van de tint. Bepaal welke kleur verf je nodig hebt en ga dan op onderzoek uit welke tint het beste bij je interieur past. Nu denk je vast: het kiezen van een kleur is toch voldoende? Toch bestaan er van één kleur vaak oneindig veel tinten en combinaties. Zo zijn er alleen al honderden kleuren wit. Denk bijvoorbeeld aan 9001 of 9010, welke moet je kiezen? Het grootste verschil in deze twee zit in de tint. Zo is RAL9010 zuiver wit en de RAL 9001 meer crème wit. Hoewel de kwaliteit van de verf dus hetzelfde is, zal de kleur verf wel heel anders op je muur staan. Het is daarom verstandig om je te verdiepen in de verschillende soorten kleurentinten die bij jouw interieur passen.

Eigenschappen verf

Hiernaast is het goed om rekening te houden met jouw klus als je verf gaat uitkiezen. De verf waarmee je je schutting schildert hoeft namelijk niet de juiste verf te zijn als waarmee je de meubels schildert. Let dus goed op wat voor verf je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan verf op waterbasis en of je een beits gebruikt of een grondverf. Verder kan verf bijvoorbeeld een matte aflak hebben of een hoogglans uitstraling en nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *