6 december 2021

Wat mag je niet vergeten bij een wegenbouw project?

2 min read

Indien je verantwoordelijkheid voor een goede planning van een wegenbouw project, dan is het belangrijk dat je goed aan alles denkt wat hierbij komt kijken. Het kan namelijk erg eenvoudig lijken, maar er komt veel denkwerk bij kijken. Zo dien je alle partijen tevreden te houden en bovendien snelheid te maken. Om te voorkomen dat je onnodige fouten maakt, hebben wij hier een aantal tips die je erg goed kunt gebruiken bij een project binnen de wegenbouw.

Zorg voor voldoende mankracht

Binnen de wegenbouw is het belangrijk dat je weet te presteren onder druk. Samen met het team moet je zo snel mogelijk de weg in orde maken. Om dit sneller te kunnen doen wordt er vaak gewerkt in verschillende diensten. Zo wordt er tijdens piekmomenten dag en nacht gewerkt en zorgt dat er vaak voor dat het project op tijd wordt afgerond. Om te voorkomen dat je vertraging oploopt tijdens de nachturen en in de weekenden, is het belangrijk dat je voldoende mankracht tot je beschikking hebt. Probeer er daarom alles aan te doen om een zo groot mogelijk betrouwbaar team samen te stellen. 

Hoe zorg je ervoor dat mensen nog thuis aankomen?

Als je bezig bent met een weg en men hier tijdelijk geen gebruik van kan maken, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een goede omleiding. Bij het bedenken van een goede omleiding is het onder andere belangrijk om rekening te houden met hoe druk bepaalde wegen zijn. Je dient het verkeer zo goed mogelijk te spreiden en dat kan lastig zijn. Als je eenmaal de routes hebt bedacht, is het belangrijk dat je zorgt voor een betrouwbare verkeersregelaar. Een goede verkeersregelaar zorgt ervoor dat er geen ongelukken gebeuren en het verkeer blijft doorstromen. Neem daarom geen overhaaste beslissing bij verkeersregelaars inhuren

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent

Als je de verantwoordelijkheid hebt over een project binnen de wegenbouw, dan is het belangrijk dat je voldoende uitgerust bent. Je dient namelijk continu op scherp te staan en goed te kunnen anticiperen. Bouw daarom ruim voordat je aan het project vindt een prettig ritme op. Houd er hierbij rekening mee dat het binnen de wegenbouw gebruikelijk is om al om 06:45 in de keet te zitten. Als jij iedere keer als laatste komt aankakken, dan is de kans groot dat je na verloop van tijd raar wordt aangekeken. Voorkom dit en zorg ervoor dat jij degene bent die steeds als eerste aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *