Loading

wait a moment

Waar moet je op letten bij het kopen van een trailer?

Als jij je eigen bedrijf hebt zul je waarschijnlijk wel eens met trailers te maken krijgen. Als jij een product verkoopt en je bedrijf begint te groeien zul je zien dat je steeds meer van dit product of de benodigde materialen hiervoor zult moeten vervoeren. Van de fabriek of de voorraad naar jouw eigen gebouw, van jouw eigen gebouw naar een andere plek waar je misschien een keer een demonstratie doet of wanneer je naar een klant toe gaat. Een trailer of oplegger is dan een handige manier om in één keer jezelf én al je spullen veilig te vervoeren. Misschien denk je eraan om een trailer aan te schaffen voor wanneer dit het geval is. Maar waar moet je nou op letten bij een trailer kopen?

Wat is een trailer?

Opleggers of trailers zijn een soort mobiele opslagruimtes. Deze worden aan de trekker bevestigd en hebben een maximaal laadvermogen. Wat je ook vervoeren witl: elektronica, meubilair, auto's of juist vloeistoffen zoals brandstof of zelfs voedsel, een trailer is altijd de handigste manier om jouw zware en grote hoeveelheid spullen ergens anders te krijgen. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf jij hebt en welke producten of goederen jij wilt vervoeren zijn er verschillende mogelijkheden qua trailers. 

Soorten opleggers

Er zijn heel veel verschillende soorten opleggers, maar we zetten hier enkele soorten voor je op een rijtje. Zo kun je goed bekijken wat in jouw situatie de meest geschikte soort zou zijn. Een veelvoorkomende oplegger is een schuifzeiloplegger. Deze is zoals de naam al zegt uitgerust met een schuifzeil zodat je via de zijkanten kunt laden en lossen. Dit is vooral handig voor het inladen van grote voorwerpen zoals meubilair. Wanneer je een nog grotere trailer nodig hebt kun je ook gaan voor de mega trailer, deze heeft een grotere binnenhoogte voor het inladen van grotere volumes. Daarnaast bestaan er nog koelopleggers of vriesopleggers voor als je houdbare producten moet vervoeren zoals groente, fruit of bloemen. Een kipperoplegger kan ook een uitkomst zijn als je stortgoederen moet vervoeren. Deze kan namelijk kantelen en de bovenzijde is meestal open, zodat je met een kraan of graafmachine kunt laden. 

Waar koop je een trailer?

Als je hebt onderzocht welke soort trailer of oplegger in jouw situatie het meest geschikt zou zijn is het tijd om naar het aanbod te kijken. Wij raden aan om dergelijke apparatuur en vervoersmiddelen altijd tweedehands aan te schaffen, omdat je daarmee een hoop kunt besparen. Hier zijn goede betrouwbare websites voor. Kijk dus eerst goed naar het aanbod en dan heb jij binnen no time de perfecte trailer voor je goederen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *