6 december 2021

Verzeker je auto

2 min read

Wanneer je een auto hebt gekocht ben je verplicht om deze te verzekeren. Wanneer je nog geen autoverzekering hebt afgesloten, mag je dan ook nog niet de openbare weg op. Dit komt doordat je schade kan aanrichten bij andere. Deze schade kan enorm oplopen waardoor je de kosten hiervoor waarschijnlijk niet zelf kunt betalen. Je autoverzekering zal deze schade voor je dekken. Een autoverzekering is dus heel handig. In dit artikel vertel ik er meer over.

Soort autoverzekering

Zoals ik al zei ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Echter kan je wel zelf bepalen wat voor autoverzekering je neemt. Iedereen is verplicht om zijn auto minimaal WA te verzekeren. Echter dekt deze autoverzekering alle de kosten voor schade die je bij anderen aanricht. Veel mensen vinden dit natuurlijk niet genoeg, aangezien ze ook verzekerd willen zijn voor schade aan hun eigen auto. Dit kan ook door een WA+ of allrisk verzekering te nemen. Met deze uitgebreidere verzekeringen betaal je een hoger premie, maar ben je wel verzekerd tegen meer kosten.

De kosten

Bij een autoverzekering betaal je een gedeelte eigen risico wanneer je een ongeval hebt gehad, maar de grootste kosten is de maandelijkse premie die je aan de verzekeraar betaalt. De hoogte van deze premie verschilt per persoon en wordt gebaseerd op een aantal aspecten zoals je geslacht, je rijervaring en de auto die je rijdt. Het is dus belangrijk om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken om te kijken wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *