6 december 2021

Vaderdag en Moederdag in stilte

2 min read

Niet voor iedereen is Vader- en Moederdag hetzelfde. Juist op deze dag zijn er papa’s en mama’s die in het verleden afscheid hebben moeten van een kindje. Dit is de dag waar er even stil wordt gestaan bij het gemis. Misschien ben jij zelf degene die in deze positie staat of heb je iemand in je nabije omgeving die dit heeft meegemaakt. Juist op Vader- en Moederdag is het belangrijk om steun te geven en te krijgen.

Confrontatie in je omgeving

Met Vaderdag en Moederdag zul je zien dat je in je nabije omgeving veel foto’s en teksten zult zien van ouders die wel een Vader- en Moederdag wel met hun kind samen kunnen zijn. Dit kan voor jezelf enorm confronterend zijn. Vooral op deze dag kan het helpen om dan eens je telefoon aan de kant te leggen en volle focus te hebben op jezelf. Je vermijdt hiermee de confrontatie en kan je volledige aandacht bij je eigen dag leggen!

Gun jezelf een moment

We snappen dat er veel verdriet was bij het overlijden in Utrecht. Ondanks het verdriet mag jij jezelf vader of moeder noemen. Het is toch even jouw dag, dus verwen jezelf even extra goed. Sta stil bij het feit dat jij de vader of moeder bent van een prachtig kindje. Je kunt op zo’n dag even tijd voor jezelf vrijmaken met dingen die jij echt leuk vind om te doen.

Zoek lotgenoten

Voel je je alleen en vind je het lastig om er met mensen in je nabije omgeving over te praten? Het kan helpen om mensen te vinden die in dezelfde positie staan als jij. Kom met deze mensen in contact en je zult merken dat je je even niet alleen voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *