6 december 2021

Toerisme aan de Belgische kust

2 min read

Het toerisme in België floreert. Steeds meer mensen brengen een bezoek aan ons mooie land. Steden als Antwerpen en Brussel zijn populair maar de kuststreek wint ook steeds meer aan populariteit. Met name veel Nederlandse toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan de kust. De kust is van oudsher een geliefde streek om vakantie te vieren. Plaatsen als Oostende en Knokke-Heist worden jaarlijks overspoeld met toeristen. Alle voorzieningen zijn daar aanwezig om van een heerlijk verblijf te genieten. Naast deze twee badplaatsen zijn er nog meer parels langs de kust. Zeebrugge, De Panne, Middelkerke en Blankenberge zijn zomaar wat voorbeelden van plaatsen om te genieten. Volop mooie bestemmingen om er even heerlijk tussenuit te gaan.

Knokke-Heist

Een van de populairste bestemmingen aan de kust is Knokke-Heist. Knokke-Heist is al jaren de publiekstrekker bij uitstek. Een dagje weg, een avondje uit, of een langer verblijf alles is mogelijk in Knokke-Heist. De eerste grote blikvanger is de 9 kilometer lange boulevard.  De boulevard met zijn vele restaurants, winkeltjes en bars moet je zeker een keer bezocht hebben. Knokke-Heist beschikt in de nabijheid van de kust over vele overnachtingsmogelijkheden. Bij Knokke-Heist liggen twee prachtige natuurgebieden. Op de grens met Nederland ligt het natuurgebied Het Zwin en bij Zeebrugge ligt het mooie natuurgebied Baai van Heist. Maar op een mooie zomerdag is het brede zandstrand wat direct aan de boulevard grenst de beste bestemming. Op het strand zijn gedurende de zomermaanden talloze strandtenten geopend waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Langs de hele kust van België rijdt een tram die alle Belgische badplaatsen en het pretpark Plopsaland de Panne aandoet.

Aantrekkingskracht op jongeren

De populariteit heeft ook een keerzijde, iedere zomer zorgen Nederlands jongeren voor veel problemen in Knokke-Heist. De grootste aantrekkingskracht die Knokke-Heist heeft op Nederlandse tieners is de minimumleeftijd van 16 jaar voor alcoholconsumptie. Jongens en meisjes met de beugels nog in kunnen het er onbelemmerd op een zuipen zetten. Het geeft de terrassen een aanblik van een uit de hand gelopen schoolfeest. Het grote gevaar voor deze jongeren die al op jonge leeftijd zoveel drinken is verslaafd te raken aan de alcohol. De verslaving onder jongeren neemt zienderogen toe. De leeftijd waarop jongeren gaan drinken daalt steeds verder. Veel jongeren belanden vroeg of laat bij de verslavingszorg. Als je hulp zoekt kan je terecht op https://solutions-belgium.be/. Hopelijk gaan we de volgende zomer weer een gezellige zomer tegemoet aan de Belgische kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *