6 december 2021

Prachtige citroenplant

2 min read

Bekijk de prachtige citroenplant bij Tropic trees Hengelo. De citroenplant heeft veel verwanten, en ook die zijn op de site van Tropic trees te zien. Als je boven de afbeeldingen van de planten citrusboom aanklikt zie je een flink aanbod van mandarijnen- sinaasappel- limoenenbomen. De granaatappelboom behoort ook tot de familie van citrusbomen, en al die bomen komen veel overeen maar zijn toch allemaal net dat beetje anders. Het is ook mooi, als je de ruimte hebt, om citrusbomen in een groepje te planten. Niet alleen de vruchten zijn allemaal anders, maar ook de bloesems in het voorjaar. Bekijk op de site de citrusbomen.

Tropic trees heeft meer subtropische bomen

De citroenplant is misschien een mooi begin. Ook al staat er tussen de citroenplanten al een hele citroenboom van meer dan twee meter hoog. Maar citroenen hebben komen altijd goed uit omdat die in veel gerechten verwerkt worden, dus het is een welkome vrucht. Bij de citroenplant kun je dan van alles planten wat eraan verwant is, maar ook andere subtropische bomen. Wat denk je van een olijfboom? Mogelijk een vijgenboom? Laatste heeft als voordeel dat deze een heerlijke geur afgeeft evenals de citrus. Enkel bij de citrus ruiken de bloesems, bij de vijg de vruchten. Tropic trees heeft het allemaal, kijk maar op de site.

Groen voor binnen, buiten, en tussenin

Naast bomen, struiken en planten voor de tuin, heeft Tropic trees ook planten voor binnen. Met de bomen, struiken en planten voor buiten moet je goed opletten of dat de vegetatie wel winterhard is, en op de internetsite is die informatie te vinden. Het kan gebeuren dat een citrusboom het beter doet in een serre waar de boom vorstvrij staat, en moet bijvoorbeeld een agave bij kans op vorst altijd naar binnen gehaald worden. Een ander voorbeeld is een mini palmboom speciaal voor binnen terwijl anderen het hele jaar door buiten kunnen staan. Het is allemaal op de site te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *