20 januari 2022

Moet je altijd naar de huisarts? Of kun je zelf ook testen?

2 min read
thuis testen

Iedereen heeft wel eens last van medische klachten. Bijvoorbeeld wanneer de griep heerst. Het kan dan gaan om een verkoudheid, jezelf niet fit voelen of continu ervaren dat je moe bent. Sinds corona testen we heel wat af. Zo is de coronatest heel gewoon geworden. De coronatest kun je thuis afnemen, zonder tussenkomst van een huisarts. Hiermee is wel gebleken dat je niet altijd naar de huisarts hoeft wanneer je last hebt van medische klachten. 

In sommige gevallen kun je prima thuis een test doen. De testresultaten stuur je op naar een lab. In het lab worden de testresultaten bekeken en de uitslag krijg je vervolgens. Via How Are You Diagnostics kun je meerdere testen thuis afnemen. In deze blog behandelen we een aantal testen die je kunt doen (zonder tussenkomst van een huisarts). 

Testen op een SOA

Een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) is erg vervelend en dient zeker behandeld te worden. Veel mensen schamen om een huisarts of de GGD in te schakelen bij het vermoeden van een SOA. Doe jij liever thuis een test? Bestel dan online een zelfafnametest. 

Testen op diabetes

Heb je klachten gerelateerd aan diabetes? Denk hierbij aan veel dorst en veel plassen. Afvallen zonder reden, wazig zien of misselijk zijn. In dat geval raden we aan jezelf te testen op diabetes. 

Testen op ijzertekort

Ben je snel vermoeid? Heb je een bleke huid? Ben je snel buiten adem en heb je last van rusteloze benen? Het kunnen symptomen zijn van een ijzertekort. Doe een test via de website How Are You Diagnostics en kom erachter of je een ijzertekort hebt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *