6 december 2021

Meer licht in huis? Met platdakramen lukt dat zeker!

1 min read
Platdakramen

Jammer genoeg heb je niet in alle woningen even veel lichtinval. Sommige huizen zijn daardoor nu eenmaal wat donkerder dan andere huizen. Woon je nu in een donkere woning, dan is het toch echt aan te raden hier iets aan te doen. Vooral als je op een of meerdere plekken te maken hebt met platte daken heb je hier ook alle mogelijkheden toe. Je zou in zo’n platte dak bijvoorbeeld platdakramen kunnen laten installeren. Het mooie van zo’n dakraam is dat je hiermee het best mogelijke resultaat haalt wat betreft de inval van natuurlijk zonlicht. Tegelijkertijd is zo’n dakraam natuurlijk ook een investering waarbij je er van uit kunt gaan dat je deze terugverdient. Je woning wordt door deze toevoeging namelijk simpelweg meer waard, iets waar je bij het verkopen van het huis ooit profijt van zult hebben. 

Platdakramen

Factoren om op te letten

Wanneer je daadwerkelijk een platdakraam wenst aan te schaffen, houd voor het beste resultaat de volgende aspecten in de gaten:

  • Het is raadzaam te kiezen voor een dakraam dat open en dicht kan. Zo kun je in alle omstandigheden de ruimte in kwestie ventileren.
  • Als je een te openen dakraam kiest, dan kun je mogelijk ook door het raam het dak op klimmen. Zo kun je makkelijker het platte dak bijvoorbeeld van bladafval ontdoen.
  • Als de zoninval soms te heftig is, is het slim om enige zonwering aan te brengen.
  • Kies altijd voor een dakraam waarbij genoeg aandacht is besteed aan de inbraakbestendigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *