6 december 2021

Koeltransport, wil jij dit?

2 min read
KSZ Transport

Ben jij al jarenlang geïnteresseerd geweest in de sector transport maar ben je de laatste tijd meer geïnteresseerd in de koeltransport of wil je er gewoon meer van weten in het algemeen over de regels of wat er precies allemaal gebeurt in deze kant van de transport?  Dan is dit het juiste artikel om is even door te gaan lezen en om er vanaf te komen weten. Koeltransport is al een vrij duidelijke naam voor wat het dus is, het is transport die gekoeld vervoerd wordt. De goederen die vervoerd worden hebben vaak allemaal een aparte vaste temperatuur nodig en daarom kan  de vrachtwagen in delen worden verdeeld om zo zoveel mogelijk mee te kunnen naar de eindlocatie. De vrachtwagen kan de temperatuur aanpassen naar dertig graden onder nul en dertig graden boven nul om zo dus de perfecte omstandigheden te hebben voor de goederen die vervoerd worden. De vrachtwagens hebben een nieuwe technologie gekregen waarbij je de locatie kan zien en ook kunt zien hoe koud de laadruimte is. Lijkt dit je wat? Bekijk dan even de website!

Wat en hoe? 

De goederen die vervoerd worden in de kou zijn meestal goederen die snel bederven zoals fruit en groenten etc. Per product is er een temperatuur systeem gemaakt voor de gehele reis en die wordt automatisch gedaan door het systeem in de vrachtwagen. Als jij je goederen internationaal wilt gaan vervoeren zal jij je je vrachtwagen eerst ATP moeten laten keuren voordat dit toegestaan is. 

Levensmiddelen/HACCP

Mocht jij niet normale goederen willen gaan vervoeren maar wil jij levensmiddelen gaan vervoeren dan kom je de HACCP regeling tegen. Dat is een controlesysteem voor de koeltransport waarbij er speciale regels gelden voor de chauffeur en het in en uitladen van de goederen. Zo weet de eindgebruiker dat er niks mee gebeurt is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *