Loading

wait a moment

Het verschil tussen lekbakken, kunststof bakken en vouwkratten

Er bestaan duidelijke verschillen tussen lekbakken, kunststofbakken en vouwkratten, ook al is het niet altijd op het eerste zicht duidelijk Door een lekbak of opvangbak onder je opslagplek te plaatsen voorkom je dat de gelekte vloeistoffen zich over de werkvloer verspreiden of in de bodem dringen. Zo wordt de bodem vlug verontreinigd. Het reinigen van de bodem is een omvangrijke, tijdrovende en dure klus die je dus maar beter kunt voorkomen.

Materiaal lekbakken

Hierbij heb je de keuze tussen meerdere materialen. Kunststof bakken en lekbakken uit staal worden veruit het meest gebruikt. Voor lekbakken bestemd voor corrosieve producten zijn kunststof bakken je beste keuze. Onder Licht ontvlambare producten plaats je bij stalen lekbakken. In geval van statische elektriciteit kun je ze met het gebruik van stalen bakken zelfs harden.

Soorten lekbakken

Lekbakken zijn er in meerdere soorten. Voor de maximale veiligheid koop je best lekbakken met een officieel certificaat van vloeistofdichtheid. Een aangepaste bak vangt lang niet alleen lekken op. Het kan tegelijkertijd schade aan gebouwen, werkplekken, collega's en het milieu voorkomen. Lekbakken vind je in diverse soorten en maten. Ze voldoen uiteraard allemaal aan wet- en regelgeving. Naast stalen lekbakken met een gelakte of verzinkte afwerking kun je ook kiezen voor kunststof bakken en voor lekbakken uit roestvrij staal (RVS).

Gevaarlijke en bijtende stoffen

Kunststof bakken zijn geschikt voor gevaarlijke en bijtende stoffen. De kunststof lekbakken van polyethyleen zorgen voor een goede bescherming tegen de inwerking van agressieve vloeistoffen.

Flexibele lekbakken

Flexibele lekbakken zijn snel bruikbaar. Ze bieden tegelijk opvangcapaciteit en veiligheid op elke werkplek. Een flexibele lekbak gebruik je zowel binnen als buiten en weerstaat aan de inwerking van gevaarlijke stoffen. Complete opslagtanks of pallets met gevaarlijke stoffen kunnen eenvoudig en snel in de flexibele lekbak worden geplaatst.

Vouwkratten

Het gebruik van vouwkratten is een goed idee bij transport of opslag in je magazijn, werkplaats of kantoor. Je vindt vouwkratten in alle mogelijke modellen, uitvoeringen, afmetingen en materialen. Zo vind je voor elk doel de juiste vouwkrat. Vouwkratten zijn gebruiksvriendelijk. Goede vouwkratten beschikken over een vergrendeling op de kortste zijkanten. Als je die vergrendeling indrukt klappen de wanden dicht.

Lekbakken, kunststof bakken en vouwkratten kopen

Lekbakken, kunststof bakken en vouwkratten koop je best online, in gespecialiseerde webshops. Die bieden je de grootste keuze met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.  Zoek je Ben je geschikte lekbakken, kunststof bakken en/of vouwkratten? Die vind je zeker bij Logistiek Online. Deze online aanbieder van logistieke middelen hoort bij de Rotom Groep, een internationaal bedrijf actief in 17 vestigingen en tien Europese landen, namelijk Nederland, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, Engeland en Polen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *