Loading

wait a moment

De visuele zoekmachine Pinterest

Pinterest marketing

Wil jij graag meer naamsbekendheid opbouwen binnen jouw doelgroep? Of zoek je naar een unieke en creatieve manier om mensen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van jouw producten? Dan is Pinterest precies wat jouw bedrijf nodig heeft. Pinterest marketing is een ideale manier om door middel van beeldmateriaal mensen ‘een kijkje te geven in jouw keuken’. Het is een uitstekend middel om mensen die zich in de beginfase/oriëntatiefase zitten naar jouw merk toe te trekken.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een gratis platform waar iedereen toegang tot heeft, of je nou consument of een internationaal bedrijf bent. Het is een plek waar mensen graag komen om inspiratie op te doen en voorbeelden voor hun eigen ideeën te vinden. Voor bedrijven kan het dus zeer interessant zijn om de mogelijkheden en sfeerimpressies van hun producten te delen.

Pinterest wordt ook wel de visuele zoekmachine genoemd. Waarom? Mensen gebruiken Pinterest in plaats van Google voor het vinden van inspiratie. Dagelijks speuren miljoenen mensen Pinterest af op zoek naar de mooiste en creatiefste oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld interieur zijn, maar ook culinaire gerechten en professioneel gereedschap. Stel, je hebt een webshop in woonartikelen, dan kan het dus heel interessant zijn om Pinterest toe te voegen aan je kanalen en je producten hierop te tentoonstellen.

Pinterest marketing voor meer succes

Zoals bij alle (social media) kanalen is het belangrijk dat je een doordachte strategie bedenkt alvorens je gaat beginnen. Zo voorkom je (beginners)fouten en ben je niet lukraak plaatjes aan het posten die weinig tot geen effect hebben. Wil je het écht goed aanpakken en verkeer en conversies uit Pinterest halen? Dan is Pinterest marketing essentieel.

Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de doelgroep, de algemene vormgeving van je Pinterest-pagina, wordt er onderscheid gemaakt door middel van borden en worden je pins geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan de zoekwoorden die gebruikt worden in de titel en omschrijving en het verwerken van jouw logo en/of merk in de afbeelding.

Pak je Pinterest marketing goed aan, dan kan je een flinke toename in kwalitatief verkeer naar jouw website verwachten. Zit jouw website goed in elkaar en worden ook hier de producten duidelijk en goed weergegeven? Dan is de kans groot dat je binnen no time extra klanten hebt. Wacht niet langer en voeg vandaag nog Pinterest toe aan jouw kanalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *