Loading

wait a moment

De schoonmaak

Schoonmaken wat kunnen we er blij van worden als het gebeurd is. Maar om eraan te beginnen is voor velen een hele uitdaging. Na een lange werkdag of werkweek nog met de stofzuiger door het huis is niet echt iets waar je op zit te wachten. Laat staan de badkamer of het toilet reinigen. De meeste mensen maken ondanks de afkeer toch regelmatig zelf hun huis schoon. Anderen kiezen ervoor om hun huis door iemand anders te laten reinigen, meestal gebeurt dit door bekenden of familie. Kantoorpanden worden vrijwel altijd door professionele schoonmaakbedrijven schoongemaakt. Vaak gebeurt dit ‘s nachts of vroeg in de morgen als de panden nog leeg zijn. Met name nu is goed hygiëne van het grootste belang. In de kantoorpanden waar meerdere mensen in een ruimte zitten moet alles meer dan voorheen ontsmet en gereinigd worden.

Ventilatie

Je zet waarschijnlijk ieder dag je slaapkamerraam wel even open om te luchten en frisse lucht binnen te laten komen. Frisse lucht is belangrijk maar ventileren is nog belangrijker. Ventilatie zorgt voor schone lucht in huis en dat is super belangrijk voor je gezondheid. Vuile lucht veroorzaakt of verergert bijvoorbeeld allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen. Maar ventileren is iets anders dan luchten en wordt bovendien steeds belangrijker. Bij luchten zet je ramen en deuren tegen elkaar open. Zodra je het raam of de deur weer dichtdoet, hoopt de vervuiling zich weer op. Bij ventileren wordt frisse lucht continu af- en aangevoerd. Als je jouw woning optimaal wilt ventileren dan kan je kiezen uit vele ventilatie oplossingen. De ventilatietechniek is de laatste jaren flink doorontwikkeld en voor iedere situatie is wel een oplossing beschikbaar. Een mechanisch ventilatiesysteem is in veel huizen een prima oplossing om goed te kunnen ventileren.

Welk vuil kom je tegen

Er kunnen een aantal soorten vuil worden onderscheiden welke allen een specifieke manier van reinigen vereisen. Een drietal groepen zijn droog, aangehecht en onzichtbaar vuil. Droog vuil is relatief makkelijk te verwijderen door middel van stoffen of stofzuigen. Aangehecht vuil vereist een natte doek en een sopje. Het onzichtbare vuil is vaak het meest risicovolle vuil. Bacteriën en schimmels zitten vaak op een deurkruk, de toiletbril en bijvoorbeeld in openbare gebouwen de trapleuningen. Regelmatige reiniging en desinfectie van dit soort voorwerpen is noodzakelijk. Voor het schoonmaken van bovengenoemde vuilsoorten heb je verschillende soorten schoonmaakmiddelen nodig. Bij het schoonmaken worden niet alleen hulpmiddelen, maar ook schoonmaakmiddelen gebruikt. Schoonmaakmiddelen zijn onder te verdelen in drie soorten middelen, te weten: reinigingsmiddel, desinfecteermiddel en onderhoudsmiddel. Ieder soort vuil vereist weer een ander aanpak en middel om het te reinigen. Regelmatig reinigen in combinatie met ventileren is de perfecte match voor een gezonde leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *