6 december 2021

De levensduur auto inschatten

1 min read
levensduur auto

Wanneer je net een nieuwe auto hebt gekocht hoop je dat het voertuig onwijs lang bij je mag blijven. Echter is dat nu eenmaal iets wat we niet kunnen voorspellen. Levensduur auto hangt van een aantal aspecten af. Gebruik je de voertuig dagelijks en hoeveel kilometers leg je af? En hoe is jouw rijstijl? Eigenlijk kun je concluderen dat het niet mogelijk is om te voorspellen hoelang jij jouw voertuig bij je kunt houden.

Wel kan je er natuurlijk voor zorgen dat het voertuig zo lang mogelijk bij je kan blijven! Laat het voertuig namelijk continu controleren en vers de olie geregeld. Daarnaast kan je de banden oppompen zodat de auto niet te veel werk moet verrichten onderweg.

levensduur auto

Levensduur inschatten wel mogelijk?

In het jaar 2013 spraken we nog niet bepaald positief over de levensduur van een auto. Gemiddeld was dat toen rond de 17,4 jaar. In 2019 is de levensduur sterk verbeterd doordat men zich ook beter kan ontwikkelen op technisch gebied. Hierdoor kan je profiteren van meer kennis en een stevige auto waar goed over nagedacht is.

Dus naarmate de tijd vordert zal je merken dat de levensduur van een auto minder wordt en meer onderhoud nodig heeft. Alleen wil jij op een gegeven moment eens een ander voertuig nietwaar? Hiervoor is het verstandig om een auto op tijd te verkopen voor de beste prijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *