20 januari 2022

3 Simpele tips voor het vinden van een baan

2 min read

Op zoek naar de ideale baan is als een speld in een hooiberg zoeken: er zijn zoveel vacatures beschikbaar dat je geen idee hebt waar je precies moet zoeken! Dit kan zelfs de beste overkomen. Er zijn echter een aantal slimme manieren om je zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken. Wil je weten welke? Lees dan snel verder om kennis te maken met 3 simpele tips die jou baanbrekend werk zal bezorgen!

1. Neem jouw werkveld onder de loep

Het is belangrijk om jouw zoektocht naar een baan te kaderen. Ben jij een kei in productie, zoek dan op operator vacatures. Werk jij liever als copywriter, bekijk dan of er beschikbare vacatures zijn als content creator. Op deze manier filter je gemakkelijker door de talloze vacatures die niet relevant voor je zijn. Ga dus na in welk werkveld je wilt werken om vacatures te selecteren op basis van jouw specifieke werkervaring. Zo zorg je er niet alleen voor dat je enorme tijdbesparingen maakt, maar het zal er ook toe leiden dat je beter weet wat je precies wilt! Een extra tip: schrijf je in voor de mailbrief van de vacaturesite die je gebruikt. Op deze manier wordt je op de hoogte gehouden van alle vacatures die relevant voor je zijn en kan je er als eerste bij zijn!

2. Vraag je netwerk naar werkgelegenheid

Soms liggen de kans voor het oprapen. Het is daarom altijd handig om in je nabije omgeving na te vragen of er relevante vacatures beschikbaar voor je zijn. Wellicht heb je vrienden of familieleden werken in een functie die jij altijd interessant hebt gevonden en is er plotseling een vacature vrijgekomen. Dit is natuurlijk geen garantie voor succes, maar het kan nooit kwaad om al je opties na te gaan.

3. Wees sympathiek en jezelf

Onze laatste gouden tip om de baan van je dromen te vinden, is ervoor te zorgen dat je authentiek bent. Dit houdt in dat je in staat bent om jezelf te zijn, zonder te overdrijven of nagemaakt over te komen. Een eerlijke en transparante houding in zowel je CV en motivatiebrief als tijdens het sollicitatiegesprek zal direct opgemerkt worden als interessant. Er is namelijk niemand zoals jij, dus laat vooral zien wie jij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *